Kraujo paėmimo mokestis 4,00€

Įkvepiamųjų alergenų paletė
65,00€
Internetinių užsakymų galiojimo laikas: 3 mėn. nuo įsigijimo datos.
EUROLINE tyrimo rinkinys naudojamas pusiau kiekybiniam žmogaus IgE klasės antikūnų prieš maisto/įkvepiamuosius alergenus nustatymui serume arba plazmoje.
Išsivysčiusiose šalyse alergijos yra labiausiai paplitęs lėtinis susirgimas, kuriuo serga nuo 15% iki 30% gyventojų . Be genetinio polinkio, alerginiuose procesuose svarbų vaidmenį vaidina negenetiniai faktoriai, tokie, kaip alergeno ekspozicija, mitybos statusas, esamos lėtinės ligos ar ūmios virusinės infekcijos . Dieta ankstyvoje vaikystėje bei tėvų atopinės ligos yra svarbūs alergijos išsivystymo veiksniai. Beveik pusę sensibilizuotų vaikų iki 2 metų amžiaus sudaro vaikai, jautrūs vištos kiaušinio baltymams, karvės pienui bei žemės riešutams.
Dažniausiai pasireiškianti alergija yra 1 tipo padidėjusio jautrumo reakcija, kurios metu susidaro specifiniai IgE antikūnai. Simptomai (pvz., paraudimas, edema, niežėjimas) paprastai pasireiškia netrukus po kontakto su alergenu. Dėl šios priežasties, tokio tipo alergija yra vadinama greito tipo reakcija. Pasireiškimo dažnis išsivysčiusiose šalyse yra daugiau kaip 15%. Tačiau, alergijos pasireiškia ne tik dėl oru plintančių alergenų. Jas gali sukelti ir suvartotas maistas. Dažniausiai alergijas sukeliantis maistas yra žemės riešutai, soja, kviečiai, kiautuotieji vėžiagyviai, žuvis, pienas, kiaušiniai bei ant medžių augantys riešutai.
Alergija maistui yra reakcija, kurioje dalyvauja IgE antikūnai ir kuri pasireiškia valandų bėgyje po to, kai buvo suvartotas maistas. Galimi simptomai yra lūpų, liežuvio bei gerklės deginimas ir niežėjimas, pykinimas, pilvo spazmai, diarėja ir eritema. Labai svarbūs simptomai taip pat gali būti astma, dusulys, greitas širdies plakimas, panika ir sumišimas. Retais atvejais gali pasireikšti anafilaksija (pvz., suvalgius žemės riešutų, riešutų arba žuvies). Daugiau kaip 90% mirtinų alerginių reakcijų sukelia riešutai. IgE antikūnai, susidarę prieš įkvepiamuosius alergenus, dėl kryžminio reaktyvumo su augalinio maisto komponentais, gali sukelti alergiją maistui. Pavyzdžiui, asmenims, alergiškiems beržo žiedadulkėms, dažnai pasireiškia alergija obuoliams, morkoms, salierams, riešutams, bulvėms ar kiviams.
Plačiai naudojamos pudruotos lateksinės pirštinės sukelia 1 tipo padidintą jautrumą latekso baltymams bei IgE sąlygojamas reakcijas, tokias kaip dilgėlinė, astma ir anafilaksinis šokas. Padidintas jautrumas lateksui lemia kryžmines reakcijas su tam tikru maistu (pomidorais, bulvėmis), sukeliančiu klinikines alergines reakcijas.
Be to, esama alerginių reakcijų maistui, kuriose IgE nedalyvauja. Manoma, kad šias nepageidaujamas reakcijas sukelia uždelsto tipo reakcija į tam tikras maistines medžiagas ir jose dalyvauja IgG antikūnai.. Paprastai jos pasireiškia praėjus nuo 24 iki 120 valandų po to, kai buvo suvartotas maistas. Simptomai yra bendresnio pobūdžio ir turi tendenciją virsti lėtiniais arba periodiškai kartotis ir gali trukti keletą dienų.
Visą 60-ies alergenų EUROIMMUN sudėtį galite pamatyti ČIA
PASTABA paletės sudėtis turėtų būti pasitikslinama tyrimo užsakymo metu procedūrų kabinete.

Prekės kodas: 10003
65,00€