Maisto netoleravimo testas

 

Tyrimas Food Detective™

Patikima ir greita specifinių maistui IgG antikūnų kraujyje diagnostika, atliekama MacroArray ELISA metodu. Nustatomos reakcijos 59 dažniausiai valgomiems produktams*, tame tarpe ir glitimui.

Tyrimas Food Detective™ parodo maisto produktus, sukeliančius padidėjusią antikūnų IgG gamybą, kurie gali būti susiję su maisto netoleravimu, dirgliosios žarnos sindromu, egzema, artritu, virškinimo sutrikimais, antsvoriu, migrena, lėtiniu nuovargiu ir kitais negalavimais. Tiksliau žinodami netoleruojamus maisto produktus, galėsite tinkamai pakoreguoti savo mitybą ir atrasti negalavimų priežastis.

Su tyrimo Food Detective™ atsakymu pateikiamos mitybos rekomendacijos, kurios padės lengviau pakeisti netoleruojamus produktus tinkamais, kad užtikrinti pilnavertę ir subalansuotą mitybą.

Tyrimo Food Detective™ patikimumą užtikrina pažangus diagnostikos metodas, aukšti jautrumo ir specifiškumo parametrai, gamintojo taikoma tyrimo rezultatų atkartojamumo procedūra bei rezultatų kontrolė lyginant su kitais dviem IgG diagnostikos tyrimais MicroArray ELISA ir klasikiniu ELISA. Gamintojas Cambridge Nutritional Sciences Ltd. (Omega Diagnostics Group), Jungtinė Karalystė.

Apie maisto netoleravimą

Maisto netoleravimo simptomai gali atsirasti dėl fermentų stokos, padidėjusio žarnyno gleivinės pralaidumo ir uždegimo, imuninių reakcijų, susijusių su IgG, kai imuninė sistema reaguodama į tam tikrus produktus gamina antikūnus. Besikaupdami tokie antikūnai sudaro kompleksus ir skatina uždegimą, lėto tipo alergines reakcijas, todėl gali neigiamai veikti įvairias organų sistemas, o simptomai paprastai pastebimi ne iškart po valgio. Todėl suprasti, kuris maistas veikia mus neigiamai, yra sunku. Tyrimas Food DetectiveTM, kuriuo nustatomas antikūnų IgG lygis prieš konkrečius maisto produktus, gali padėti tiksliau sužinoti Jūsų negalavimų priežastis. O vengiant netinkamo maisto, galima sumažinti maisto netoleravimo sukeliamas problemas.

Produktai

Grūdai: avižos, glitimas, kviečiai, kietieji kviečiai, kukurūzai, ryžiai, rugiai.

Riešutai ir pupelės: anakardžių, braziliniai, graikiniai ir žemės riešutai, migdolai, žirniai, lęšiai, šparaginės pupelės, kakavos pupelės, soja.

Mėsa: aviena, jautiena, kiauliena, vištiena.

Žuvis: baltoji žuvis (Atlanto menkė, juodadėmė menkė, plekšnė), gėlavandenės žuvys (lašiša, upėtakis), tunas.

Kiaukutiniai: krevetės, didžiosios krevetės, krabai, omarai, midijos.

Daržovės: agurkai, bulvės, brokoliai, kopūstai, morkos, paprika (raudonoji, žalioji, geltonoji), porai, pomidorai, salierai.

Vaisiai: alyvuogės, apelsinai ir citrinos, braškės, greipfrutai, juodieji serbentai, melionas ir arbūzas, obuoliai.

Kiti: arbata, česnakai, grybai, imbieras, kiaušinis (visas), karvės pienas, mielės.

Daugiau informacijos galite sužinoti tel. 8 687 96674 arba www.mpe.lt